ריזלט וציפרמיל

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

18/02/2015 | 10:52 | מאת: ד

שלום, הבוקר הייתי אצל נוירלוגית אשר רשתה לי ריזלט לטיפול במיגרנה. היא יודעת שאני מטופלת בציפרמיל. בבית המרקחת כשקניתי את ריזלט, הרוקחת אמרה לי שהשילוב בין שני הכדורים יכול לגרום לתסמונת מסכנת חיים. מה לעשות? הרי הנוירולוגית יודעת על הרקע הרפואי שלי וגם שאלה במיוחד על הציפרמיל ועדיין רשמה לי ריזלט. האם לקחת את הכדור או לוותר עליו ולהקשיב לרוקחת? אשמח לתשובה מהירה.

שלום, השילוב של ריזלט יחד עם ציפרמיל עלול להגביר את הסיכון לסיריטונין סינדרום, אשר כולל סימפטומים שונים כולל : עליה בחום הגוף, בחילות והקאות, עליה בקצב הלב, הלוצינציות וחוסר קורדינציה ועוד. לכן זה נכון מה שאמרה לך הרוקחת, אבל השילוב של שתי התרופות בחלק מהחולים הינו אפשרי ויש צורך לעקוב אחרי הסימפטומים לעיל ולדווח לרופא המטפל על כל שינוי. ולכן הנוירולוגית גם לא טעתה שרשמה לך את הטיפול. ולכן בכל מקרה את/ה צריכה להיות מודעת לסיכון הנלווה לטיפול ולפנות לרופא המטפל בעת הצורך.

04/03/2015 | 18:52 | מאת: יעקב זיתון

מחמוד למה אתם לא עונים לאנשים זה לא יפה להיתעלם מאנשים שצריכים מיכם עזרה ..

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי