ספיגת אנטיביוטיקה רוקסו

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

27/01/2015 | 11:23 | מאת: איילת

שלום, אני עם אבחנה של דלקת ריאות. התחלתי לפני 48 שעות טיפול בזינט 500 מ"ג ורוקסו 150 מ"ג ל10 ימים. עד כה לקחתי את 2 האנטיביוטיקות ביחד אחרי האוכל. עכשיו גיליתי שאת הרוקסו היתי צריכה לקחת לפני האוכל. יש שיפור במצבי. האם הרוקסו נספג כשלוקחים אותו על קיבה מלאה והאם עלי להמשיך את הטיפול ברוקסו ל12 יום כיון שביומיים הראשונים לא השפיע? תודה רבה

שלום, הוראות הנטילה של רוקסו הינה לפני אוכל, אבל בחלק מהחולים כאשר יש גירוי קיבתי או תופעות לוואי במערכת העיכול (כמו כאבי בטן שהינה תופעת לוואי שכיחה תחת טיפול ברוקסו) אנחנו ממליצים להם לקחת את התרופה עם או אחרי ארוחה. כי בסופו של דבר יהיה אותו ריכוז מקסימלי בגוף למרות שאוכל עלול להאריך את הזמן עד שמגיעים לריכוז הזה.ולכן אני לא חושב שצריך להאריך את משך הטיפול באנטיביוטיקה מחשש להתפתחות עמידות במיוחד כאשר אין צורך בכך. אם אין שיפור תחת הטיפול התרופתי בשתי התרופות יש להיוועץ עם הרופא המטפל על מנת להעריך את הטיפול התרופתי מחדש.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי