שאלה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

26/01/2015 | 08:40 | מאת: יפית

שלום רב בת 70. נוטלת tribemin. Avazinc. Ferrrifol. אחד ביום מכל סוג. השאלה מתי לקחת כל כדור לפני או אחרי אוכל. ? וגם כמה זמן אפשר לקחת כל כדור כזה מתי לעשות הפסקה ולכמה זמן? מודה מראש לכל התשובות

שלום, Ferrifol- יש לקחת במהלך או אחרי ארוחה. Avaznic- אבץ נספג בצורה המיטבית על קיבה ריקה (שעה לפני או שעתיים אחרי ארוחה). ניתן ליטול עם אוכל, אם חשים אי נוחות בקיבה. יש לחכות פרק זמן של שעתיים לפחות בין נטילת תרופה זו לבין נטילת ברזל, חלב ומוצריו, סובין, סידן, זרחן, נחושת. אין ליטול אבץ מייד לאחר מזונות שמכילים דגנים, ביצים או מוצרי חלב מכיוון שמוצרים אלה מפחיתים ספיגה של אבץ ממערכת העיכול- (יש לחכות לפחות שעתיים). Tribemin- יש לבלוע בשלומתה בזמן אוכל. יש להימנע מאכוהול בזמן מתו כי מונע ספיגת ויטמין B12. בקשר לזמן המתן, זה תלוי ברמות והתוויות בשבילן את לוקחת את התוספים, ולכן עדיף להיוועץ עם הרופא המטפל לגבי משך המתן.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי