קלונקס

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

25/01/2015 | 01:47 | מאת: וטלי

קלונקס במינון 0.5 , לוקחת חצי כדור מזה , 4 ימים אחרי לידה , האם ניתן להניק ?

שלום, לפי הוראות היצרן ולפי חלק ממאגרי המידע -Lexi comp, מציינים שעדיף להימנע מנטילת קלונקס בתקופת ההנקה, מכיוון שהתרופה עוברת לחלב האם ועלולה לגרום לתחושה סדיטיבית אצל התינוק, ויש דיווח על ירידה במשקל.., לעומת כך בחלק ממאגרי המידע כמו - Micromedex מציינים שעד עכשיו אין הוכחות חד משמעויות שתהיה פגיעה בתינוק, ולכן יש להעריך את חשיבות הטיפול, וממליצים להשתמש ב- Diazepam (ASSIVAL במינונים נמוכים כי נחשב לטיפול בטוח יותר מקלוניקס. חשוב להיוועץ עם הרופא על מנת להעריך את חשיבות הטיפול בתרופה בתקופת ההנקה, ולשקול שימוש בתרופה רק כאשר השימוש בתרופה עולה על הסיכון שעלול להיות.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי