סטטינים

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

25/01/2015 | 09:00 | מאת: שושנה

אני צמחונית. רמת הכולסטרול הרע בדמי הינו 140. האם מומלץ ליטול סטטינים? הטריגליצרידים והסוכר תקינים.

שלום, ההמלצה על מתן סטטינים תלויה בגורמים נוספים כמו תחלואה נלוות (מחלות רקע- סוכרת, יתר לחץ דם וכו'..)בנוסף לסיכון לתחלואה קרדיווסקולרית. ולכן יש להיוועץ עם הרופא המטפל האם מצבך מצריך התחלת טיפול בסטטינים או לא, כי זה לא קשור רק אם את צמחונית או לא. לפי קווי המנחה האירופיים החדשים ממליצים להתחיל בשינוי אורח חיים כמו דיטאה ופעילות גופנית ובאנשים עם גורמי סיכון יש להוריד את ה- LDL כמה שניתן בהתחשב במצבו של החולה. לדוגמה אם מדובר בחולה עם סיכון למחלה קרדיווסקולרית, והוא מתחת לגיל 75 אז יש להשתמש בסטטין פונטי חזק, ואם מעל גיל 75 אז יש להשתמש בסטטין בעוצמה בינונית. חשוב להיוועץ עם הרופא המטפל לצורך הערכת המצב, ולשקול התחלת טיפול בסטטין אם יש צורך בכך.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי