התייעצות לגבי NSAID

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

21/01/2015 | 21:24 | מאת: עומרי

שלום, בשל כאבים שנמשכים חצי שנה בעקבות פעילות גופנית מוגזמת- כאבים בעמוד השדרה, בברכיים, בעצמות הבריח, בכתפיים, ובמפרק הירך הימני- קיבלתי משני רופאים שתי תרופות שונות: ארקוקסיה 90 מ''ג לעשרה ימים נקסין 500 מ''ג פעמיים ביום לשבוע (יש לציין שאני בן 20) קראתי שארקוקסיה לא מומלצת בכלל ושהוועדה של הFDA רצתה לאסור את השיווק שלה.. מצד שני גם על נקסין לא כתוב דברים טובים. מה בכל זאת כדאי לי בשביל בעיות אורטופדיות במפרקים? האם כדאי בנוסף לקחת בתקופה של הNSAID אומפרדקס כדי להגן על הקיבה? בנוסף, לאחרונה התחלתי ליטול כורכום פעמיים ביום, כל טבליה 1 גרם של כורכום. האם יהיה מותר לקחת גם כורכום, גם נקסין וגם אומפרדקס? תודה.

שלום, לטיפול בכאב ראומטי בעצמות ועמוד שדרה כמו שיש לך ניתן להשתמש בנקסין, אבל יש חשש להתפתחות כיב קיבה תחת הטיפול בנקסין ולכן אפשר לשלב על אומפרדקס. לעומת כך, ארקוקסיה הינו טיפול יותר פוטנטי מנקסין בעוד שהסיכוי להתפתחות כיב קיבה תחת טיפול בתרופה הינו פחות מנקסין ולכן אין צורך לשלב עם אומפרדיקס. לארקוקסיה יש אזהרה בחולים עם רקע של התקף לב או אי ספיקת לב כי עלול להגביר את הסיכון לקרישיות ויצירת טרומבוס, בנוסף להעלאת לחץ דם.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי