הבנים 111/4נס ציונה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

20/01/2015 | 09:12 | מאת: אילנה חג'בי

הנכדה שלי שוקלת 20 ק"ג היא בת שש וחצי כמה לתת מוקסיפן פורטה 250?

שלום, קודם כל המינון תלוי בהתווה לשמה ניתנת התרופה. בד"כ בזיהומים בדרכי הנשימה בילדים (2-10 שנים) המינון שינו 125 מ"ג שלוש פעמים ביום. ובזיהומים יותר קשים יכולים להגיע למינון של 250 מ"ג שלוש פעמים ביום. אפשר גם ללכת לפי המינון שמחושב למשקל והינו 20 מ"ג/ק"ג/ליום, ובהתחשב במשקל של הילדה יצא שהכמות הכללית הינה 20*20= 400 מ"ג/ליום, שיש לחלק את הכמות הזו לשלוש מנות במשך היום. בזיהומים יותר חמורים המינונים יהיו יותר גבוהים ויכולים להגיע עד 40מ"ג/ק"ג/ליום, שיש לחלק ל- 3 מנות במשך היום.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי