שילוב בין ציפרודקס לאביטרן

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

15/01/2015 | 12:11 | מאת: אלון

שלום, קיבלתי בעקבות דלקת באשך ציפרודקס ואביטרן. האם ניתן לקחת את שתי התרופות יחד ? תודה, אלון

שלום, ניתן לשלב בין שתי התרופות, אבל יש מספר דיווחים בספרות המקצועית שהשילוב בין שתי התרופות עלול להעלות את הרמות של ציפרודקס, מה שעלול להגביר את תופעות הלוואי של ציפרודקס כולל פרכוסים, פגיעה כלייתית ועוד, ולכן חשוב לעקוב אחרי תופעות הלוואי של ציפרודקס תחת השילוב ולדווח לרופא בעת הצורך. חשוב לציין שהשילוב הנ"ל אינו מועדף בחולים שיש להם ירידה בתפקוד הכלייתי מכיוון שהשילוב עלול להגביר את הפגיעה הכלייתית. סביר להניח שהטיפול בציפרודקס אינו לתקופה ארוכה, ולכן במידה ומדובר במשך טיפול ארוך יש לשקול חלופה טיפולית לאיבטרן.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי