בזפיברט 400

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

14/01/2015 | 11:30 | מאת: שרה

שלום יש לי טריגליצרידים 400. קיבלתי בזפיברט 400. בדף ההסבר כתוב באזהרות מיוחדות הנוגעות לשימוש בתרופה כי, "אם אתה סובל מרמה גבוהה מאד של טריגליצרידים, עלולה להתפתח דלקת בלבלב." בשנת 1989 היה לי פנקראטיטיס כתוצאה ממעבר אבן מכיס המרה אשר שרטה את הלבלב. כיס המרה הוסר בהמשך. שאלתי היא, האם יש סיכון בלקיחת התרופה הנ"ל ואם כן, האם יש תרופה חליפית? בברכה, שרה

שלום, ההגדרה של רמה גבוה מאוד של טריגליצרידים הינה כאשר הרמות מעל 500 מ"ג/ד"ל, ולכן הרמות אצלך לא נחשבות לגבוהות מאוד. חשוב לציין שרמות גבוהות מאוד של טריגליצרידים אכן עלולות לגרום להתפתחות של דלקת בלבלב. כאשר הסימנים של כאבים בבטן העליונה, הצהבת העור ולובן העין זה מצביע על התפתחות אבנים בכיס המרה ויש לפנות מיידית לרופא למרות שמדובר במקרים בודדים. חשוב להקפיד על דיאטה דלה בטריגליצרידים, ועל פעילות גופנית מוגברת ועל הפחתה במשקל. יש לציין שאפשר להתייעץ עם הרופא להוספה של אומגה-3 שעשויה לעזור בהפחתה של הטריגליצרידים בהתאם לרמות בדם.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי