ריסוק ssri כדור

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

08/01/2015 | 20:06 | מאת: יוסיף

אני מתקשה מאד בבליעת כדורים האם אפשר לרסק כדורים ממשפחת ssri כדור fluvoxamine וגם רספידל כדי להקל עלי.\ תודה

שלום, בנוגע ל-fluvoxamine : החברות המייצרות אינן מספקות מידע לגבי כתישת הטבליות. בעלון לצרכן אף כתוב שאין ללעוס ואין לכתוש. במקרה כזה ישנן שתי אפשרויות: 1- להחליף לתרופה אחרת מאותה משפחה, תרופה שכן ניתן לכתוש 2- למרות שלא מסופק מידע ע"י החברה לגבי כתישה ניתן לכתוש את הכדור וערבב במים. בנוגע לריספרדל: 1- האפשרות הראשונה היא להשתמש בתמיסת ריספרדל והיא האפשרות העדיפה 2- ניתן לחצות את הטבליה לשני חצאים וזה מקל על הבליעה 3- במקרה ולא מצליחים להשיג את התמיסה ועדיין יש קושי בבליעה ניתן להניח את הכדור במעט מים במשך כ- 5 דקות ולשתות התרחיף שנוצר. את האפשרות הזאת צריך להשאיר רק למקרה ושתי האפשרויות הראשונות העדיפות אינן מתאפשרות בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי