חוסר באבץ

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

07/01/2015 | 18:14 | מאת: נועה

שלום רב מזה 7 חודשים אני סובלת מנשירת שיער חזקה. בבדיקות דם התגלה חוסר באבץ ) בטווח של 70-120 התוצאה הייתה 59. כמו כן הברזל נמוך יחסית בטווח של 60-180 התוצאה הייתה 67 . רופאת המשפחה המליצה לקחת אבץ- צינקול 50 מג ביום. לעומת זאת רופא עור המליץ לי לקחת פעמיים ביום את הכדור של ה 50 מג בנוסף הוא המליץ על 300 מג ויטמין b6. שאלתי היא איזה מינון לקחת? האם המינונים של רופא העור לא מוגזמים? אני בחורה בת 26 בריאה ושאר בדיקות הדם היו תקינות. תודה מראש

שלום רב, המינון המומלץ של אבץ הוא 40 מ"ג, אך גם 50 מ"ג ליום הוא מינון תקין. לעומת זאת, המינון המקסימלי המומלץ לויטמין B6 כתוסף תזונה הוא 100 מ"ג ליום אני ממליץ לך לחזור לרופא שהמליץ לך על מינון זה, ולברר איתו את המינון. בברכה

16/01/2015 | 11:03 | מאת: נועה

שלום אליאס תודה על תשובתך. ענית לגבי 50 מג ביום אבץ, אך אני לוקחת 100 מג על פי המלצת רופא שכן הוא אמר לקחת פעמיים ביום את כדור הצינקול. האם זה מסוכן לטעמך? אוכל להגיע לעודף? שנית לגבי ה 300 מג ויטמין b6 האם יש סיכון ? חשש להרעלה? תודה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי