שילוב תרופות פסיכיאטריות וכדור שינה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

07/01/2015 | 14:57 | מאת: ליאת

משום מה נמחקה ההודעה הקודמת שלי- כותבת שוב: אבי, בן 60 לוקח חצי כדור אסציטאלופרם (10 מ"ל) ביום ובלילה לוקח כדור שינה אחד בונדורמין (0.25 מ"ל) האם זה אפשרי??? תודה, ליאת

שלום, השילוב של שתי התרופות עלול להגביר את הדיכוי של מערכת העצבים המרכזית כולל דיכוי פסיכומטורי. לכן השילוב הזה אינו מועדף, אבל ניתן לשלב ויש לעקוב אחרי תפקוד פסיכומטורי. חשוב לציין שאין תועלת במתן כרוני (יומיומי) של בונדורמין אלא למשך זמן קצר. בעוד שהטיפול בבונדורמין אינו משפר את איכות השינה. הטיפול בבונדורמין אינו מועדף באוכלוסיה המבוגרת מכיוון שעלול להגביר את הסיכון לנפילות ולהחמיר דיכוי מערכת העצבים המרכזית.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי