קסניקל

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

06/01/2015 | 15:50 | מאת: רונית

לגבי כדור הקסניקל כמה מרווח צריך להיות בין קסניקל ללקיחת כדור לכולסטרול ולחץ דם שאלה שניה אני נוהגת לקחת את כדור הקסניקל ישר אחרי האוכל האם אפשר לאכול פירות או ירקות בלי שהאפקט של הכדור שלקחתי אחרי ארוחה שומנית ירד

שלום, אין הגבלה למרווח הזמן בין נטילת קסינקל יחד עם תרופות ללחץ דם או לטיפול בכולסטרול, פרט לאזהרה בשילוב של Pravastatin לטיפול בכולסטרול יחד עם קסינקל, בכך שקסינקל מביא להשפעה מצטברת בהפחתת רמות השומן כאשר ניתן עם Pravastatin אבל לשאר הסטטינים אין אזהרה כזו. לפי העלון במשרד הבריאות מציינים שמומלץ להקפיד על תזונה עשירה בפירות וירקות בתקופת הטיפול, ושיש ליטול התרופה עם או עד שעה אחרי ארוחה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי