תרופה אנטי דלקתית

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

02/01/2015 | 19:56 | מאת: דוד

שלום, עקב כאבי ברכיים וגב קיבלתי משלושה רופאים שונים שלושה תרופות אנטי דלקתיות שונות: 1. swiss relief dual release 75mg לעשרים יום 2. ארקוקסיה 90 מ''ג לעשרה ימים 3. סלקוקס 200 מ''ג ל30 יום שאלותיי הם: איזה הכי בטוחה לשימוש מבחינת כיב קיבה והתקפי לב ותופעות לוואי באופן כללי? למי מהן יש את ההשפעה האנטי דלקתית ההכי טובה? תודה.

שלום, מנגנון הפעולה של Celcox ו- Arcoxia דומה. יש לציין שהקשר בין נטילת תרופות אלו -NSAIDs ובין סיכון לאוטם שריר הלב, סיכון לשבץ מוחי אינו ברור עד סופו אבל מחייב זהירות בבחירת הטיפול. Arcoxia הינה תרופה חדשה ממשפחת מעכבי COX2 עם בטיחות גבוהה לפגיעה קיבתית. עם זאת, ידועה ההשפעה של התרופות מהמשפחה הזו על המערכת הקרדיווסקולרית (יל"ד וסיכון לשבץ מוחי), יעילות גבוהה לשיכוך כאבים. לפי העלון במשרד הבריאות מציינים שאין ליטות ארקוקסיה בחולים שהיה להם בעבר בעיות לבביות או שבץ מוחי. Celcox הינה תרופה ותיקה ממשפחת ה- NSAIDs - COX2-Selective שגם היא עלולה להעלות סיכון להתפתחות כיבים בקיבה בעיקר במטופלים קשישים. בטיפול ממושך יש לבצע בדיקות דם תקופתיות, ועל מנת להקטין את הסיכון לתופעות לוואי קרדיווסקולריות על הרופא לקבוע לך את המינון האפיקטיבי הנמוך ביותר לתקופת הזמן הקצרה ביותר. Diclofenac או ולטרין הינה תרופה ותיקה ממשפחת ה- NSAIDs שהיעילות שלה יחסית פחותה לתרופות האחרות שציינו מקודם, בנוסף יש סיכון יותר לפגיעה קיבתית.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי