פרולול וקרדילוק

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

06/01/2015 | 13:35 | מאת: דנה

שלום רב, עקב פעימות מוקדמות טופלתי בפרולול 10 מ"ג 3 פעמים ביום. הרופא שלי החליף לי פרולול לקרדילוק 5 מ"ג פעם ביום. מאז שהתחלתי לקחת קרדילוק יש לי הפרעות שינה קשות. השאלות שלי הם: 1. האם קרדילוק יכול לגרום להפעות שינה? 2. האם יש פרולול בשיחרור איטי? 3. מה הבדל בין פרולול לקרדילוק? תודה מראש דנה

שלום, קרדילוק עלולה לגרום להפרעות שינה בשכיחות נמוכה מאוד (1.5-2.4%) מהמופלים בתרופה, ובחלק מהמקרים הפרעות שינה יהיו רק בתחילת הטיפול אבל לאחר מכן יעלמו. לפרולול יש פורמולציות שחרור איטי אבל במינונים גבוהים יותר מהמינון שאת מקבלת ( קיימות פורמולציות - Slow Deralin 80 mg / 160 mg). היתרון של קרדילוק על פרולול בכך שקרדילוק הינו טיפול שיותר עובד על הלב מאשר איברים אחרים, כלומר הוא סלקטיבי לקולטנים שנמצאים בלב ולא משפיע על הקולטנים שנמצאים באיברים אחרים (לדוגמה על הקולטנים שנמצאים בריאות) ולכן פרופיל תופעות הלוואי שלו יותר משופר.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי