אנטיהיסטמינים

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

25/12/2014 | 20:23 | מאת: ג

שלום , אני נער בן 17 שנוטל תרופה אנטיהיסטמינית טלפסט 180 נגד אלרגיה , מאז שהתחלתי לקחת תרופה זו , יש לי. תחושה של אין אונות וחוסר יכולת לשמור על זקפה לאורח זמן . על פי מה שקראתי באינטרנט זוהי אחת מתופעות הלוואי העלולות להגרם מנטילת תרופה מסוג זה . רציתי לדעת האם כאשר אסיים את הטיפול התרופתי תיגמר תופעה זו ?

שלום, לרוב התחושות שאתה מתאר קשורות לאלרגיה עצמה, כי במצב של אלרגיה יש הרגשה של עייפות וחולשה אשר מפחיתות את החשק המיני. לתרופות ממשפחת האנטיהיסטמינים כאשר נלקחות לעיתים קרובות ובמינונים גבוהים עלולים להשפיע על התפקוד המיני, ולכן ניתן להתייעץ עם הרופא לגבי המשך הטיפול וניתן לעבור לטיפולים אחרים שאין להם השפעה על התפקוד המיני. במקרה שלך סביר להניח שמדובר בטיפול קצר, ולכן לא אמורה להיות פגיעה ממושכת בחשק המיני/ בעיות זקפה אחרי הפסקת הטיפול. בכל מקרה יש לדווח לרופא המטפל על התופעה הזו על מנת לשקול הפחתת מינון או מעבר לתרופות אחרות כשמדובר בטיפול ארוך טווח.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי