ג'ימנמה וגלוקומין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

24/12/2014 | 22:06 | מאת: יעל

שלום אישה בת 65, סובלת מלח"ד וסכרת גבולית. נוטלת תרופות ללח"ד, וכן גלוקומין 850 מ"ג. האם יש בעיה בנטילת תוסף ג'ימנמה (400 מ"ג ליום)שעשוי להיטיב עם הסכרת במקביל לגלוקומין? האם צריך לחשוש מהיפוגליקמיה או שזה לא משפיע ברמה כזו? והאם ידוע לכם אם זה מועיל ותוך כמה זמן? זה עשוי להועיל ברמה כזו שיהיה אפשר להפסיק את הגלוקומין? תודה

שלום, מכיוון שמדובר בתוסף מצמח טבעי יש מספר מוגבל של מחקרים קליניים אשר ממליצים על השימוש בתוסף. לצמח מייחסים פעילותו ההיפוגליקמיה. ולכן יש לנקוט בזהירות בחולים שלוקים את צמח הג'ימנמה בנוסף לנטילת אינסולין או תרופות אחרות המיועדות לטיפול במחלת הסוכרת, מחקרים מראים כי שימוש משולב בצמח ובתרופות אלו מצריך התאמה במינוני התרופות, הצמח אסור לשימוש באנשים הסובלים מהיפוגליקמיה. חשוב לציין שהטיפול בגלקופאג' (גלוקומין) הינו טיפול חשוב במחלת הסוכרת, במיוחד שהטיפול הזה עשוי לשפר את מחלת הסוכרת אבל גם משפר מדדים מיקו ומאקרו ווסקולרים. ולכן יש לתרופה עוד אפקטים נוספים מועילים חוץ מהטיפול בסוכרת, וזה מצביע על חשיבות הטיפול בתרופה לשיפר מדדים חיוניים. חשוב להתייעץ עם הרופא המטפל ואין להפסיק את הטיפול בגלוקופאג' (גלוקומין) על דעת עצמך.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי