מה המידע לגבי שילוב של snri ודופאמין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

25/12/2014 | 13:16 | מאת: יובל

אני לוקח וואיקס ממשפחת snri והומלץ לי עי רופא לקחת דופמין האם השילוב אסור ?לא מומלץ? , לא בעייתי? ומה עוד אפשר וצריך לדעת? תודה

שלום, השילוב של תרופות ממשפחת ה- SNRI אינו מומלץ עם דופמין. מכיוון שהתרופות ממשפחת ה- SNRI מגבירות את האפקטים הסמפטומימטים (הגברת קצב לב, יתר לחץ דם, כאב בחזה, כאבי ראש). ולכן עדיף להימנע מהשילוב הנ"ל, ואם יש צורך נחוץ בשילוב אז יש לעקוב אחרי האפקטים הסמפטומימטים, בנוסף יש לדווח לרופא ולהיוועץ איתו.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי