נרות וולטרן 50 מ"ג

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

17/12/2014 | 14:46 | מאת: דני

שלום רב, עקב דלקת לא חיידקית, קיבלתי הנחיה מהאורלוג לטול את התרופה למשך 10 ימים במינון של נר אחד ביום. מה שלא ידעתי במעמד קבלת התרופה, שיש לה השפעה על מערכת העיכול. אני סובל מריפלוקס ומבקע סרעפתי קטן, ונוטל 30 מ"ג לנסופרזול באופן קבוע. נטלתי כבר נר אחד בלילה, ונכון להיום אני לא חש בתופעות לוואי. האם אני יכול להמשיך עם הטיפול או מומלץ לי לבקש חלופה מהרופא? בברכה ותודה מראש, דני.

שלום, ההשפעות של דיקלופנאק (החומר הפעיל בוולטרן) על מע' העיכול כוללות עלייה בסיכון לדימום ממערכת העיכול ועלייה בסיכון לכיב קיבה מאחר והתרופה עלולה להעלות את חומציות הקיבה. בכל טיפול תרופתי הרופא שוקל את התועלת לעומת הסיכון למטופל וכך מחליט על הטיפול. השאלה היא האם סיפרת לרופא שרשם לך את התרופה שאתה סובל מהמחלות שהזכרת? אם לא אתה יכול להתקשר ולספר לו והוא (ביחד) איתך יגיע להחלטה של האם בכל זאת לקחת וולטרן או שניתן להשתמש בתכשיר אחר. בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי