אלפרליד

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

03/12/2014 | 19:00 | מאת: הדסה

שלום רב, לצורך בדיקה שצריכה לעבור קיבלתי כדור אלפרליד , לטיפול בחרדה לפני הבדיקה. מספר שאלות בבקשה: 1. קראתי שהכדור לא טוב במקרה של השמנת יתר. האם לא רצוי לקחת אותו במקרה כזה? האם עדיף כדור אחר? 2. האם זה בסדר לקחת אותו כחודש לפני כניסה להריון מתוכנן? 3. כמה זמן לפני הבדיקה לקחת וגם מה אורך ההשפעה שלו? 4. האם תופעות ההתמכרות יקרו גם כשלוקחים כדור אחד ? אולי אקח גם כדור אחד לנסיון מספר ימים קודם לכן. תודה רבה.

שלום, אני מבין ממה שכתבת שאת הולכת לקחת את הכדור באופן חד פעמי. במקרה כזה אין צורך לדאוג מהתמכרות או מעניין של השמנת יתר. בנוגע להריון: לאחר כ- 4 ימים כמות התרופה הזו שנשארת בגוף היא מאוד קטנה. לכן אין מה לדאוג מהתחלת ניסיונות להיכנס להריון בעוד כחודש. תחילת הפעולה נוגדת החרדה של התרופה היא כ 1.5 שעות לאחר נטילתה ולכן ניתן לקחת כשעתיים לפני הבדיקה. בברכה אליאס

04/11/2015 | 15:26 | מאת: כוכב

שאלה: רופא המשפחה נתן לי כמות מוגבלת של 10 כדורים. האם יש נזק בלקיחת הכדור או חצי, לא באופן רציף אלא כשמרגישים צורך וחרדה ברמה שמצריכה הרגעה?

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי