הרפס באף

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

10/12/2014 | 07:40 | מאת: רשלה

שלום לכם לפני כמה ימים יצא לי באף מין בועות והרופא איבחנה שזה הרפס ולכן נתנה לי משחה זוריפקס ו2 כדורים -5 פעמים ביום אציקלו-וי 400 למשך 7 ימים. לי זה נראה מוגזם לקחת כ-10 כדורים ליום . מה דעתכם על כך ? ואים זה יכול לגרום לי לתופעות לוואי בקיבה . והאם אפשר לקחת פרוביוטיקה כדור ליום תודה מראש. עלי לציין שאני אישה מעל 70

שלום, לפי התיאור שאת מתארת, מדובר בהרפס סימפלקס, ולכן אפשר לשלב טיפול טופיקאלי(משחה) עם טיפול סיסטימי (כדורים) במינון של 400 מ"ג חמש פעמים ביום, על מנת להוריד את העומס הנגיפי ולזרז את הריפוי. תופעות לוואי של Acyclovir במתן דרך הפה במערכת העיכול אינן ספיצפיות, וכוללות בחילות (2-5%), והקאות (פחות מ- 3%).

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי