שילוב אספירין 75 (מיקרופירין) וצפוויט 500

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

10/12/2014 | 15:24 | מאת: mas

אני נוטלת באופן קבוע אספירין 75 בשל תוצאות אפלה חיוביות. כתוצאה מפצע שהזדהם קיבלתי מרשם לצפוויט 500 לקחת 2*3 ביום הראשון ואז לרדת בהדרגה במינון אם יש שיפור. בעלון לצרכן מציינים תרופות נוגדות קרישה כבעייתיות לשילוב עם צפוויט. האם השילוב עם אספירין 75 בעייתי?

שלום, אין מניעה או סיכון בשילוב של אספירין עם צפוויט. לפי העלון כתוב שאין לשלב צפוויט עם נוגדי קרשיה (כמו קומדין) מכיוון שהשילוב עם נוגדי קרישה עלול להגביר את הסיכון לדמם. אספירין אינו מוגדר כנוגד קרישה אלא כמונע אגריגציה של טסיות דם (משפחה אחרת) ולכן אין אינטרקציה בין אספירין לבין צפוויט, במיוחד גם שהמינון של אספירין הינו מינימאלי 75 מ"ג.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי