תגובות בין תרופות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

09/12/2014 | 19:57 | מאת: יערה

שלום בת 75. נוטלת באפן קבוע לוסק 20, ליפיטור 10 3 פעמים בשבוע, טיפול HRT במינון נמוך ותוספי מזון וויטמינים. חולה אונקולוגית מאז 3 שנים (סרטן ריאות וכריתת אונה שמאלית). עקב התקדמות מחלה התחלתי ליטול אירסה לפני חדש. בנוסף, עקב קוצר נשימה התחלתי להשתמש בספיריבה במשאף. כמו כן עקב מצב הריאות וזיהומים חוזרים נירשם לי שמוש באנטיביוטיקה ציפרודקס 500 מג פעמיים ביום. עקב נטילת האנטיביוטיקה אני נוטלת גם פרוביוטיקה (במרווח של שעתיים) שאלתי- האם יש איזו אינטראקציה שלילית בין מיכלול התרופות שאני נוטלת? שאלה נוספת - רופא הריאות המליץ גם על מתן אזניל כעת וגם על טיפול באנטיביוטיקה למשך שבוע בכל חדש! האין זה מזיק?

שלום, אין סכנה או התנגשות בין תרופתית שמצריכה הפסקת טיפול באחת מהתרופות שאת נוטלת, אבל יש לשים לב לחלק מהשילובים התרופתיים שאת נוטלת : שילוב של אזניל יחד עם צפרו עלול לגרום להארכת מקטע QT בתרשים האקג של הלב, ולגרום לתופעות קרדיאליות, ולכן חשוב לשים לב לשילוב הזה ולנטר ולעשות ECG בזמן הטיפול המשולב עם שתי התרופות. השילוב של אירסה עם לוסיק עלול להפחית את הריכוז של אירסה במחזור הדם, מכיוון שלוסיק משפיע על הסביבה החומצית של התרופה בקיבה אשר מהווה מדיום חשוב למסיסות התרופה ולספיגה שלה למחזור הדם. ולכן חשוב לנטר את התגובה הקלינית של אירסה תחת טיפול משולב בשתי התרופות. השילוב של ליפטור יחד עם אזניל עלול להעלות הרמות של ליפטור ולהגביר את הסיכון לתופעות לוואי של הסטטין, ולכן חשוב לדווח לרופא על כאבים בשרירים או שתן כהה בזמן הטיפול. חשוב לציין שהשילוב הינו מקובל אבל בעת הופעת כאבים בשרירים או שתן כהה , חשוב לדווח לרופא על מנת לשקול את נחיצות הטיפול.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי