לאליאס טאמס

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

09/12/2014 | 05:28 | מאת: אחת

שלום שוב :-) התייעצתי איתך בעבר לגבי אבא שלי שהתחיל לקבל פרדינזון ואזייטגה לטיפול בסרטן ערמונית. חודש מתחילת הטיפול ביצע בדיקות דם ונמצא שהפוטסיום נמוך - 3.4 אני אתייעץ כמובן מחר עם רופא המשפחה אבל רציתי לדעת האם טבליות הסלו קי שיש לנו בבית 600 מ"ג מטיפול שנלקח לפני כמה חודשים - הם אשלגן בשחרור מושהה או רגיל? והאם כדאי לבקש בשחרור מושהה (קראתי שיש). שנית אם יינתנו לו מס' כדורים ביום - כדאי לחלקם? כמה מקובל אצל קשישים? והאם הם לא מתנגשים עם וזודיפ אוקסר, סטאטור ציפרלקס קרטיה זיטגה ופרדינזון? תודה רבה לך! אחת

שלום, א- צריך לבדוק מה הסיבה לפוטסיום נמוך. למשל טיפול ממושך בפרדניזון עשוי לגרום לכך. ב- בפורום זה אנחנו לא עונים על שאלות בקשר למינון שאותו רופא אמור לקבוע ולכן אני לא אתן תשובה לגבי מינון של סלו קיי. ג- טבליות סלו קיי ינתנו כדי לאזן חוסר באשלגן ואז צריך להפסיק אותם כדי שלא יהיה מצב של עודף אשלגן. הטבליות הן בשיחרור מושהה. לגבי המינון שזה אומר מס' הכדורים בכל מנה וכמה פעמים ביום לקחת זאת החלטתו של הרופא המטפל. ד- שם המשפחה הוא טאנוס ולא טאמס בברכה אליאס בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי