הפסקת נטילת לוריוון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

07/12/2014 | 09:16 | מאת: אלדד

מזה מספר שנים אני נוטל לוריוון אחד כל ערב לפני השינה להקלת ההירדמות ןלהארכת משך השינה. אני בן 67. לוקח גם תרופות לייצוב לחץ דם עקב נטיה ללחץ דם גבוה קל וסובל מריפלוקס. לוקח גם סטטינים 10 מג. חוץ מזה בריא ומרגיש טוב. אני מעוניין להפסיק לוריוון ולעבור לרגיעון לילה שמשפיע עלי טוב. מהי הפרוצדורה להפסקת לןריוון?

שלום, אם לוקחים את התרופה באופן סדיר במשך פחות משבועיים ניתן להפסיקה בביטחון כאשר אין צורך יותר. אבל אם נלקחה לתקופה ממושכת יותר, יש להיוועץ עם הרופא אשר יפקח על ירידה הדרגתית במינון. חשוב לציין ששימוש סדיר בלוריוון במשך שבועות אחדים עלול להביא לירידה בהשפעתה ככל שהגוף מסתגל אליה. ולכן כל אדם אשר נוטל את התרופה לטווח ארוך ובאופן כרוני צריך להיגמל לאט ובזהירות מהתרופה, מכיוון שהפסקה פתאומית עלולה להתלוות בסימני גמילה אשר כוללים סימפטומים בגינם קיבלת את התרופה (נדודי שינה), בנוסף לעוד סימפטומים כמו חרדה, עלייה בלחץ דם, דיכאון, רעד וכעוד.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי