קונסיל בגסטרוסטום

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

23/11/2014 | 23:59 | מאת: מיכל

שלום האם ניתן לתת קונסיל דרך גסטרוסטום במקרה של שלשול מתמשך? במקרה של עצירות משתמשים בקונסיל ויש לקחת יחד עם 2 כוסות מים ולהרבות בשתיה במשך היום. האם זה נכון גם במקרה של שלשול? החולה מקבל כפית קונסיל ללא תוספת נוזלים, האם זה עלול ליצור בעיות? כמו כן, האם יש להקפיד על מרחק של שעתיים בין בקונסיל לתרופות שמקבל גם דרך הגסטרוסטום? תודה

שלום, קונסיל מכיל פסיליום והוא מיועד לטיפול בעצירות ולכן אין לתת אותו במצב של שלשול. הסיבה העיקרית ללקיחה עם נוזלים הא מניעת מצב של חנק כאשר התרופה נבלעת דרך הפה. במקרה של גסרוסטום צריך לדאוג שהאבקה לא תגרום לחסימת הגסטרוסטום. כן עדיף להקפיד על הפרדה בין תרופות אחרות לקונסיל גם במתן דרך גסטרוסטום בברכה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי