ציפרלקס ורמות סוכר

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

01/12/2014 | 17:43 | מאת: יואב

שלום רב. אני מוגדר כטרום סוכרתי. האם שימוש קבוע בציפרלקס 10 מעלה את רמת הסוכר בדם?

שלום, לפי העלון לצרכן, הטיפול בציפרלקס עלול להשפיע על איזון רמות הסוכר, ויתכן ותידרש התאמת מינון של טיפול לסוכרת בעת שימוש בתרופה. בנוסף לכך, ולפי הספרות המקצועית מציינים שיש דיווחים על כך שחלק מהמטופלים בתרופה פתחו סוכרת. ולכן יש לעקוב אחרי רמות הסוכר בדם (כולל ניטור ובדיקות דם תקופתיות) תחת טיפול כרוני בתרופה. כל טוב,

04/12/2014 | 15:27 | מאת: יואב

תודה על תשובתך מחמוד אבל חייב להבין, האם רמות הסוכר עולות בגלל אפקט ההשמנה או כיוון שהכדור עצמו גורם לכך? היכן אפשר למצוא חומר מקצועי בנושא כדי לשקול כדאיות של המשך הטיפול? לא מתאים לי לטפל בהפרעת חרדה ולקבל סוכרת לחיים... על איזה אחוז מדובר של עלייה ברמות סוכר ומדוע הרופאים ברובם שוללים קשר?

שלום, לפי העלון לצרכן, הטיפול בציפרלקס עלול להשפיע על איזון רמות הסוכר, ויתכן ותידרש התאמת מינון של טיפול לסוכרת בעת שימוש בתרופה. בנוסף לכך, ולפי הספרות המקצועית מציינים שיש דיווחים על כך שחלק מהמטופלים בתרופה פתחו סוכרת. ולכן יש לעקוב אחרי רמות הסוכר בדם (כולל ניטור ובדיקות דם תקופתיות) תחת טיפול כרוני בתרופה. כל טוב,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי