מתן שתן מרובה אחרי נטילת סליפ אייד

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

30/11/2014 | 12:29 | מאת: פאולינה

שלום, אני נוטלת ריטלין 40 מ"ג la באופן יומיומי ומשתמשת לעתים בלילה בכדורי סליפאייד. לאחרונה שמתי לב שלאחר לקיחת סליפ אייד אני קמה לשירותים כל 10-15 דקות במשך שעתיים (בכל פעם יוצאת כמות שתן מרובה, כך שלא מדובר בדלקת בדרכי השתן לדעתי) והישנות זו מונעת ממני להרדם במשך כשעה וחצי-3 שעות מזמן נטילת הסליפאייד. התופעה התחילה לאחר שהתחלתי ליטול ריטלין 40 מ"ג la (לפני כן נטלתי זמן רב 4 כדורים של 10 מ"ג ביום) בדקתי בעלון לצרכן של סליפ אייד והתופעה לא רשומה שם. האם ישנו קשר בין הסלייפ אייד להשתנה התכופה? או האם מדובר בתופעה שקשורה לריטלין? (אציין שהתופעה לא מתרחשת כאשר איני לוקחת סליפ אייד) לעצתכם אודה

שלום, לפי מנגנון הפעולה של דוקסילאמין (החומר הפעיל בסליפ אייד) זה לא נראה הגיוני שהתופעה שאת מתארת היא תופעת לוואי של התרופה. האם ייתכן כי בימים האלה ששמת לב לתופעה זו את שותה יותר קפאין ואז מתקשה לישון ולכן לוקחת סליפ אייד? במקרה כזה הגיוני שקפאין גורם להשתנה מרובה...

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי