מעבר מרמוטיב לציפרלקס

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

26/11/2014 | 16:15 | מאת: יואב

שלום. ע"פ הנחיית נירולוגית הפסקתי אמש את הרמוטיב 500 שלא עזר לי (חודש+) והתחלתי היום לקחת ציפרלקס 10.הבנתי שרבים מתחילים עם מינון של 5 ואז עוברים ל 10. הרופאה הסבירה לי שכיוון שאני כבר לקחתי חודש רמוטיב עדיף ישר להתחיל עם ה 10. מה דעתך? לרדת ל 5 לשבוע או להמשיך במה שקיבלתי. ברמת תופעות הלוואי כרגע מרגיש קצת עייפות ותחושה קלה של דיזנס.

שלום, החשש היחיד הוא ממספר תופעות שנקראות "סינדרום סרוטונין". לרמוטיב לוקח בד"כ כשבוע כדי שריכוזו בדם יהיה זניח. ישנה המלצה לחכות שבועיים בין סיום הטיפול ברמוטיב להתחלת תרופה מהמשפחה לה שייכת ציפרלקס (ההמלצה כאן: http://www.aafp.org/afp/1998/0301/p950.html יש פה מקום משמעותי לשיקול הדעת של הרופא המטפל שכן גם חוסר טיפול לשבועיים עלול להיות בעל משמעות על מצב הרוח של המטופל. לסיכום, את יכולה לדון עם הרופא בחששות שלך והוא/היא יחליט בשיתוף איתך באיזה מינון להתחיל אך הדבר החשוב הוא שיסביר לך את התופעות שאם את חשה בהן אז עלייך להודיע לו ואז לשקול להפחית מינון בהתאם. בברכה, אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי