בזנודאפינים לעומת משפחת סטילנוקס זודורם ואמביין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

22/11/2014 | 11:26 | מאת: איתן

שלום, הבנתי שמשפחת תרופות השינה של זודורם סטילנוקס ואמביין חדשעם ובטוחים יותר מתרופות השינה של בנזואפינים. איך זה בדיוק בטוח יותר, מה עושה אותו בטוח יותר? קראתי מחקר שעשו למי שנטל בנזואפינים שזה יכול לגרום בסכיון גבוה לאלצהיימר. אני רוצה לדעת כי אני נוטל שנים סטילנוקס פעם נטלתי בונדרומין. נוטל לא בתדירות גבוהה. מה עושה את הסטילנוקס בטוח יותר מבנזואפינים? תודה\איתן

שלום, שלוש התרופות שהזכרת (החומרים הפעילים הם זופיקלון וזולפידם) שונים מבנזודיאזפינים במבנה שלהן ובמספר תכונות חשובות. הן מתפנות מהגוף מהר יותר מבנזודיאזפינים ולכן גורמות לפחות ישנוניות ביום למחרת, כמו כן באופן כללי יש פחות תופעות לוואי בשימוש בהן בהשוואה לבנזודיאזפינים (במיוחד תופעות לוואי במערכת העיכול). בנוסף לכך, תופעות של סבילות ותלות פיזיולוגית הן מאוד נדירות עם התרופות האלו, וזה עשוי להיות משמעותי שכן לרוב התרופה שומרת על השפעתה ואין צורך בהעלאת המינון. לגבי אלצהיימר ובנזודיאזפינים - זה שנמצא קשר אינו אומר בהכרח שהקשר הוא סיבתי. ולכן קשה לדעת האם בנזודיאזפינים או התרופות החדשות יכולות להיות גורם סיכון לאלצהיימר. בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי