סטטור וקרסטור

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

17/11/2014 | 21:39 | מאת: עדן

בשלש השנים האחרונות אני נוטלת סטטור 10 ואיזטרול. לפני כשבועיים קיבלתי את התרופה קרסטור במקום. מאז התחילו כאבי פרקים ושרירים. אם סטטור היא גנריקה של קרסטור איך זה יכול להיות שיש הבדל בתחושה? מה עלי לעשות. תודה להתייחסותכם

האם גם המינון שונה? או שמדובר באותו המינון? בין תכשיר מקורי לגנרי צריך להיות דמיון מבחינת כמות התרופה המגיעה אל זרם הדם לאחר נטילת כדור. הדמיון לא חייב להיות 100% אלא בד"כ בין 80-120%. יכול להיות שישנן סיבות אחרות לכאבי השרירים וזה לא בהכרח מהתרופה אך ייתכן והכאבים נובעים מקרסטור. צריך לדווח לרופא ובמידת הצורך הוא יבקש שתבצע בדיקות דם לתפקודי כבד, בדיקה המראה האם יש פגיעה בשריר ובדיקה לתפקוד כליות בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי