לאליאס טאמס

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

17/11/2014 | 16:13 | מאת: אחת

שלום רב! שאלתי לפני כשבוע שבועיים על כדוריםש בן משפחתי לוקח. זייטגה 4 כדורים ביום ופרדינזון אחד בבוקר. הסברת שייתכן והוא יריגש ישנוני ואכן הוא ישנוני מאוד. האונקולוג אמר שייתכן ותהיה עליית לחץ דם אבל לי נראה ששההיפך. לא ניתן למדוד כל היום אבל בשעות הערב פעמיים שמדדנו בימים שונים יצא 120 על 60 וז הלמרות שלפני השינ ההוא לוקח אוקסר פלוס (בעקובת יתלד וארוע מוחי מהעבר). האם ז המסוכן לקחת בנוכחות לחץת דם כזה את הכדור הזה לפני שינה? ומה עושים עם הישנוניות הזו? הוא מקבל גם קלונקס בצהריים חצי כדור וחייב את זה. אשמח לעצתך, אולי לשנות את שעות נטילתה כדורים (םרדינזון בעשר בבוקר, קלונקס בצהריים, אורסר פלוס, סטטינים וציפרלקס בערב לפני שינה, ובבוקר מוקדם כשהוא מתעורר וזודיפ ואוקסר רגיל). הוא בן 78. אגב גם אין לו תאבון מאז התחיל בזייטגה. קשור? או למצב רוח ירוד? ושאל האחרונה חביבה - יש לו זיהומים בעור, פטרתייתיים והבנתי שזה לא הולך טוב עם זייטגה ופרדינזון (אחד משניהם). מה עושים? אלו תרופות מצילות חיים ואני חוששת. לאחרונה התפתחה לו דלקת עם מוגלה ביבלת ואני חוששת שזה מואץ בגלל זה? תודות גדולות להכוונתך המופלאה. אחת

שלום, מספר הערות: 1- אוקסר פלוס- מכיל משתן ולכן זה לא מומלץ לקחת בערב אלא להיפך בבוקר. דווקא אוקסר רגיל עדיף לקחת בערב (כי זה לא בשילוב משתן). 2- ציפרלקס: עדיף לקחת בבוקר כי התרופה עלולה לגרום לנדודי שינה 3- לגבי אבדן תאבון, קשה להגיד אם זה מהתרופה או מהמחלה. תופעה זו אינה שכיחה עם תרופה זו 4- הישנוניות יכולה להיות גם מהתרופות אך גם מסיבות אחרות. קלונקס למשל עלול לגרום לישנוניות ואם לוקחים בצהריים אז סביר שהבן אדם יהיה ישנוני 5- לגבי לחץ הדם מומלץ להתייעץ עם רופא משפחה או עם רופא פנימאי ולהציג בפניו את ערכי לחץ הדם שמדדתם והוא ישקול האם כדאי להפחית מינון או לא. יש לעשות מספר בדיקות של לחץ דם ובשעות שונות של היממה. את מציינת שהמדידות בשעות הערב, והוא לוקח קלונקס בצהריים, קלונקס יכול להוריד לחץ דם ויכול להיות מאד שהלחץ דם הנמוך הנמדד הוא כתוצאה ממדידה לאחר נטילת קלונקס. צריך למדוד בשעות שונות ולציין בפני הרופא את זמני לקיחת התרופות כדי שיוכל להחליט האם להשאיר את הטיפול בתרופות ללחץ דם או להוריד את המינון. 6- זיהומים פטרייתים יכולים להיות בגלל שפרדניזון מוריד את הפעילות של מערכת החיסון. במקרה כזה כמובן שלא מפסיקים טיפול בפרדניזון אלא שיש צורך בדיווח לרופא המטפל כדי שימליץ על טיפול מתאים בברכה

18/11/2014 | 13:02 | מאת: אחת

היתה לו יבלת ברגל לפחות מה שהיה נראה כיבלת, חור עמוק ומסביב עור קשה. והשתמשנו ב"יבלת פלוס" וזהקילף את העור מסביב אבל העמיק מאוד את החור אז הפסקנו. עכשיו המקום נסגר אבל יש מוגלה צהובה. והוא התחיל למרוח בטרורטן G משחה שיש לו בבית לזיהומים מקומיים. אני עמדיפה שלא יילך לרופא כי כולם עכשיו עם שפעות ושיעולים מה גם שהוא קשיש עם הליכון ובמצבו לצאת לרופא עם כל מיחוש לא קל. השאלה אם המשחה הזו יעילה למוגלה מהסוג הזה? ואם לא - האם סינטומיצין 3% יותר טוב? והאם יש התוויית נגד להשתשמ בבטקורטן G שהוא עם סטרואידים שואר התרופות שלו, בעיקר האבירטרון והפרדינזון. תודות גדולות על המקצועיות הויסודיות. קשה מאו דלקבל מענה על אינטראקציות בין תרופות, מעטים מבינים בכך לעומק. יום מעולה :)

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי