הריון וויטמינים

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

10/11/2014 | 02:52 | מאת: אורית

שלום יש לי חסר בויטמין די שחשוב מאוד בהריון לקשת רחבה של יעודים. אני לוקחת 5-6 טיפות ביום (בסביבות 1,200 יח). אבל אני יודעת מהוריי שסובלים שנים מחסירם ואוסטאופורוזיס שלוקח המון זמן לסגור חסרים ומינון כזה בוודאי שלא מספיק. האם מותר לקחת יורת בהריון מבחינת העובר? אני יודעת שרק כמויות ענקיות רעילות לנו, השאלה מה לגבי העובר? שנית, כמה סידן B-12 וברזל מותר לקחת מקסימום בחודשים הראשונים? יש רשימה ל מינונים מירביים שמותר לקחת בהריון? לגבי ברזל כתוב שצריך לקחת מאמצע ההריון בערך אבל לי יש חוסר כבר עכשיו, האם זה עלול להזיק? תודה רבה

שלום, אין מספיק מידע לגבי בטיחות של מינונים גבוהים של ויטמין D בהריון, למרות שיש מחקר שבדק מינון של עד 4000 יחידות ביום ולא היו השפעות שליליות על העוברים. לגבי סידן - ההמלצה היא 1000 מ"ג ליום אך צריך לבדוק גם כמה את מקבלת מהאוכל ולפי זה אפשר לבדוק האם את לא מקבלת את הצריכה היומית המומלצת לגבי בי-12 - 2.6 מיקרוגרם ליום. לגבי הצורך בתוסף צריך להתייעץ עם גניקולוג/ית לגבי ברזל את יכולה לקחת כבר עכשיו. בכל אופן מומלץ לפנות לגניקולוג/ית כדי לבדוק איזה ויטמינים את צריכה ובאיזה מינונים וכן כדי לבדוק את הרמות של הויטמינים האלה. בברכה אליאס בכל א

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי