הבדל בין דפלפט לדפלפט כרונו

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

12/11/2014 | 19:14 | מאת: יחזקאל

1.ראיתי שהמינון של התרופה בכרונו הוא 333 לעומת 500 ? וישנו חומר נוסף.מה ההבדל בינהם והאם ההבדל הוא קריטי ? 2.האם ציפוי האנטרי שלא קיים לפחות לפי הבנתי בכרונו בסופו של דבר מזיק לקיבה ? לוקחים עם אוכל. 3.בשניהם רשום בתגובות בין תרופתיות על לקיחת אספירין והכדור. האם לדעתכם יש התנגשות בין הכדורים ? ומתי טוב לקחת שלא יהיה תופעת התנגשות תודה רבה וסליחה על החפירה.

שלום, 1 ו- 2. דפלפט כרונו אמנם מכיל שני חומרים אך בחומציות של נוזלי הגוף שני החומרים יהיו בצורה של יון הואלפרואט (valproate ion) כך ש333 מ"ג של סודיום ולפרואט ו- 145 מ"ג של חומצה ולפרואית הם שווי ערך ל- 500 מ"ג של דויום ולפרואט. דפלפט כרונו הוא כדור בפורמולציה של שיחרור מושהה המאפשר מתן של תרופה זו פעם או פעמיים ביום וכן מאפשר שיתקבלו ריכוזי שיא בדם שהם נמוכים יותר מאשר אלו עם הפרומולציה הרגילה והתוצאה היא הפחתה בתופעות הלוואי התלויות בריכוז גבוהה וגם ריכוזים קבועים יותר של ולפרואט במשך היממה. כרונו לא מזיק לקיבה. 3- היו דיווחים על עלייה בסיכון של רעילות של דפלפט לאחר הוספת אספירין לטיפול. אספירין עלול לשנות את הריכוזים של ולפרואט בדם ולכן להעלות את הסיכון לרעילות. תגובה זו אינה משמעותית אם מדובר במתן חד פעמי של אספירין, אך אם מדובר ביותר ממנה אחת עדיף להשתמש באקמול אם המטרה היא הפחתת כאבים. אם המטרה היא מניעת אגרגצייה של טסיות דם (מניעת צימות טסיות) עדיף לפנות לרופא המטפל ולבדוק האם יש צורך בבדיקת ריכוז ולפרואט בדם. בברכה אליאס

17/11/2014 | 19:11 | מאת: יחזקאל

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי