כדורי אריוס לאלרגיה בהריון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

09/11/2014 | 11:58 | מאת: חלי

שלום, יש לי אלרגיה קשה לקרנית האבק, שמתבטאת בצינון ונזלת כרונית ולעיתים גם בגרד בעיניים. לקחתי במשך 3.5 שנים אריוס ( כדור ביום) + ספריי אבאמיס ( פעמיים ביום). התרופות מאוד עזרו לי והסימפטומים נעלמו כל עוד לקחתי את התרופות. עכשיו אני בהריון בחודש שישי, ומתחילת ההריון הפסקתי לקחת את התרופות והאלרגיה חזרה ומאוד מאוד מקשה עליי. האם אפשר לקחת את התרופות גם בזמן הריון? ובהמשך בזמן הנקה? תודה רבה

שלום, Desloratidine: אין הרבה ניסיון לשימוש בתרופה זו בזמן היריון, אך יש ניסיון רב עם תרופה דומה הנקראת loratidine והיא נמצאה מתאימה לשימוש בזמן ההיריון. כמו כן, אפשר להחליף את התרופה גם ל-CHLORPHENIRAMINE (Ahiston). בכל מקרה, בזמן ההנקה אפשר להשתמש באריוס. באבאמיס אפשר להשתמש בזמן ההיריון.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי