שילוב תרופות: לבו עם נקסיום

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

04/11/2014 | 10:27 | מאת: ירון

שלום, כחלק מהטיפול נגד הליקובקטר, קיבלתי שילוב של מוקסיפן, לבו ונקסיום. לאחר מספר ימים של לקיחת התרופות (כל פעם כולן ביחד) שמתי לב שבעלון של ה"לבו" כתוב שצריך להפריד שעתיים בינו לבין סותרי חומצה המכילים מגנזיום. האם הנקסיום נכלל בהגדרה הזו? (שכן ברכיבים שלו יש אזכור למגנזיום), ואם כן, האם זה אומר שבימים הראשונים של לקיחת התרופות הייתה פגיעה ביעילות של הלבו? תודה

שלום, נקסיום אינו סותר חומצה הוא פועל באופן שונה על מנת להפחית את חומציות הקיבה. לכן לא צפויה ירידה בספיגת לבו בעקבות מתן במקביל עם נקסיום. בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי