תוריד 10

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

29/10/2014 | 12:40 | מאת: עדי

פורום נכבד שלום.בת 38 בעלת שומנים בדם .לטענתי הם החלו איך שהתחלתי טיפול בציפרלקס שגרם לעליה במשקל.הרופאה רשמה לי ליפיטור 10 בטענה שזה יוריד את רמות ה טריגליצרידים.כשקראתי את תופעות הלוואי נחרדתי שיש סיכוי לסוכרת.האם שמירה על תזונה נכונה יכולה למנוע התפתחות של סוכרת או עצם שימוש בתרופה מעלה את הסיכון? האם בדיקות דם כעבור שלושה שבועות מיום התחלת התרופה יכולות לתת אינדיקציה על השפעת הכדור? ושאלה אחרונה-האם שילוב של לוסטרל 100 מ"ג ו ליפיטור 10 מ"ג וקרדילוק 1.25 מ"ג תקין? תודה מראש.(לא סתם לוקחת לוסטרל...חרדתית).

שלום, 1)לגבי ציפרלקס ייתכן ותרופה זו גורמת לעליה בתאבון ויתכן גם עליה במשקל אך יש גם עדויות לטענה ההפוכה. 2)ליפיטור 10 מוריד את רמות טריגליצרידים ואת הכולסטרול הרע ( LDL) ומעלה את רמות הכולסטרול הטוב (HDL) . 3)ליפיטור יכול לגרום לשינויים בשליטת הגוף על ערכי סוכר והסיכון להתפתחות סכרת הוא רק בהימצאות של גורמי סיכון אחרים ולרוב סיכון כזה קיים במינונים הרבה יותר גבוהים ממה שאת מקבלת. בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי