ברזל

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

22/10/2014 | 21:33 | מאת: נעמה

ערב טוב חולה סיעודי עם המוגלובין נמוך (ככל הנראה בעיקר בגלל המצב האקוטי והזיהומי) ברמה של בין 7-8. בנוסף רמת הברזל בדם נמוכה. האם יש טעם בתוספת ברזל? באיזו דרך מומלץ לתת ברזל כשהחולה מקבל הזנה דרך זונדה? והאם יש תוספי ברזל שאינם גורמים לשינוי ביציאות (עצירות/שלשול)? תודה

שלום, א- קשה לדעת האם מדובר באנמיה שקשורה בדלקת או מאנמיה מחוסר ברזל ב- במצב של זיהום אחת התגובות של הגוף היא הורדת הברזל בדם ככל הנראה בגלל שחיידקים זקוקים לברזל על מנת להתרבות. במקרה כזה תוספת ברזל עלולה להשיג השפעה הפוכה ממה שאנחנו רוצים במקרה של זיהום. ג- זה לא אומר שאסור לתת ברזל למטופל עם זיהום אך קשה לדעת האם תהיה תועלת מתוספת של ברזל. בכל אופן אם מחליטים לתת צריך לבדוק בתכיפות גבוהה את רמות הברזל בדם. ה- לגבי תכשיר ברזל שניתן דרך זונדה: עדיף לבחור ברזל המגיע בתכשיר נוזלי (למשל פריפל או פרו 15) ולקחת את המנה הרצויה ולמהול אותה במעט מים (כדי להפחית צמיגות) ואז לתת דרך זונדה בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי