שילוב תרופות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

26/10/2014 | 20:29 | מאת: עדי

בת 35 בתחילת הריון. האם מותר לי לשלב את כל הכדורים הבאים שאני לוקחת? ברזל פלורודיקס. כדורי מציצה של בי12 וחומצה פולית. וטיפות ויטמין די. האם שילוב מסוכן? אפשר לקחת הכל יחד? תודה

שלום, א- חוץ מברזל וחומצה פולית אין צורך בשום תוסף נוסף לאשה בראיה הנכנסת להריון. ב- למה את צריכה b12? את יכולה לקנות תכשיר המכיל רק חומצה פולית. ג- לגבי ויטמין די אם את לוקחת לפי הכמות המומלצת אז אין סכנה לעובר אבל שוב השאלה היא למה אתה צריכה את התוסף הזה? האם רופא/ת נשים המליצ/ה לך? חשוב להזכיר שחוץ מחומצה פולית (למניעת מומים בהתפתחות מערכת העצבים בעובר) וברזל כדי להשלים מחסור שייתכן ויש אצל האשה שבהריון, אין הוכחה שתוספת ויטמינים יש לה השפעה מיטיבה על ההריון. בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי