שאלה באשר לשילוב תרופות וזמן הנטילה.

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

05/10/2014 | 16:36 | מאת: לני

אבי נוטל מספר גדול של תרופות: X3גלובן, X1ליפיטור, X1נורמיטן, X3רפסל, X1מיקרופירין, X3קרדוכסין, X3גלוקומין, X1ג'נוביה, X4פרפנאן, X2גסטרו. ברצוני לדעת אלו כדורים עדיף שלא לתת לו ביחד, ואולי לתת בזמנים שונים בכלל. סליחה אם זה הרבה, אבל רופא המשפחה מאוד קצר סבלנות איתנו ולא מעניק לנו הסברים מפורטים בנושא. תודה

שלום, אני מתנצל על התשובה המאוחרת. אני רוצה לשאול מס' שאלות: 1- בן כמה אביך? 2- מינוני התרופות? 3- האם הרפאסאל הוא בשיחרור מידי או מושהה? 4- כמה פעמים במהלך שבוע או חודש לאביך יש היפוגליקמיה, אם בכלל? 5- לגבי זמני מתן: א- גלובן ניתן שלוש פעמים ביום כך שיש לתת כל 8 שעות. השאלה היא האם יש לו מקרים של היפוגליקמיה. במקרה כזה ישנן תרופות חלופיות שניתן ליטול פעם ביום וגורמות לפחות אירועי היפוגליקמיה (סוכר נמוך בדם) ב- ליפיטור נהוג ליטול בערב ג- נורמיטן- בבוקר ד- רפסל ניתן שלוש פעמים ביום כך שיש לתת כל 8 שעות. ה- מיקרופירין- ניתן לקחת בשעות הצהריים לאחר ארוחה כדי להפחית גירוי לכיבה ו- קרדוכסין ניתן שלוש פעמים ביום כך שיש לתת כל 8 שעות. ז- גלוקומוים ניתן שלוש פעמים ביום כך שיש לתת כל 8 שעות. חשוב לבדוק את תפקוד הכליות של אביך. ח- ג'נוביה פעם ביום בבוקר. ט- פרפנאן- האם המינון הוא 4 פעמים ביום? תוודאו עם הרופא אם זה המינון. י- גסטרו כל 12 שעות בוקר וערב. בדקתי גם תגובות בין תרופתיות ויש אך לא כולן משמעותיות. מה שחשוב לשים לב: 1- דימומים ממע' העיכול 2- האם יש ריבוי אירועי היפוגליקמיה 3- האם אביך מתלונן על כאבי שרירים 4- מומלץ לבדוק גם דופק (שילוב קרדוכסין + נורמיטן עלול לגרום להאטה בקצב הלב. השילוב מותר אך יש לבדוק מדי פעם קצב לב) 5- חשוב לדעת האם רפסל בשיחרור מושהה או מיידי כי אם בשיחרור מושהה אז שימוש בגסטרו עלול להפחית מיעילות התרופה. בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי