EMLA בהנקה לתינוקת עם G6PD

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

10/10/2014 | 21:13 | מאת: דנה

שלום אני אמורה לעבור טיפול קוסמטי קטן (שטח הסנטר) ולמרוח משחת EMLA לפני הטיפול. אני מניקה תינוקת בת 10 חודשים (2 הנקות ביום בוקר ולילה) הסובלת ממחסור ב-G6PD. האם אפשרי שאשתמש במשחה? כמה זמן לוקח להשפעה שלה להתפוגג מהגוף (השימוש יהיה ב-9.30 בבוקר וההנקה ב-19.15).

שלום, לפי העלון לצרכן במקרה של שימוש ע"י אם מניקה השימוש הוא רק בהוראת רופא. לכן מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה. לגבי החומרים הפעילים עצמם הם עשויים להספג דרך העור ולהגיע לחלב האם. מבחינת הכמות שמגיעה לתינוק לאחר הנקה אין מספיק מידע לגבי החומרים הפעילים באמלה. בנוגע לחומרים הפעילים האלה במרה של מחסור ב- g6pd, שני החומרים אינם אסורים באיסור מוחלט במקרה של חוסר ב- g6pd. מצד שני נהוג לסוג חוסר ב- g6pd לפי שלוש רמות (I II III ) כאשר סוג I הוא החמור ביותר. במקרה כזה אין מספיק נתונים לגבי בטיחות תרופות. אני מקווה שהמידע הזה ביחד עם ייעוץ רופא משפחה יעזור לך להגיע להחלטה. בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי