ההשפעות של נטילת אתופן כשמנסים להכנס להיריון-דחוף

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

02/10/2014 | 16:52 | מאת: נילי

שלום, יש לי דלקת במפרק היד והרופא נתן לי הבוקר etopan xl 600/ אני מנסה להכנס להיריון (טבעי, ללא טיפול) וכשקראתי את העלון לצרכן גיליתי את האזהרות בנוגע לכניסה להריון. הרופא לא שאל אותי על כך (כמעט כלום לא שאל למען האמת) ואני לא חשבתי שאני צריכה ליידע על כך שמנסה להרות (הלקח נלמד...) אני צריכה ליטול את התרופה כ10 ימים, פעמיים בהיום. 1. כמה זמן לאחר נטילת התרופה יתכנו ויהיו קשיים בכניסה להריון? 2. באיזה אופן זה עלול להשפיע בדיוק? 3. האם עלי לחזור לרופא ולבקש תרופה אחרת מקבילה? תודה רבה מראש!

שלום, העניין הוא שבמקרה וכבר נכנסת להריון ואת משתמשת בתרופה זו ישנו סיכון לפגיעה בעובר ולכן השימוש בתרופה במהלך ההריון אינו מומלץ. את יכולה להשלים את הטיפול ולאחר מכן לנסות להיכנס להריון, התרופה מתפנה מהגוף כמעט לגמרי לאחר כ- 24 שעות. בברכה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי