תרופה טבעית למניעת כולסטרול

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

03/10/2014 | 11:11 | מאת: אלפונסו

אמי סובלת מכולסטרול מאד גבוה (רע) גנטית. כיום בת 60. אינה אוכלת מאכלים עתירי כולסטרול לרבות שמנת, בשר שמן, וכיוצא בזה. הומלץ לה לקחת שלוש תרופות על בסיס טבע: ''phyto- guard '', "נוסטרול קומפלקס" ו"שמן המפ" . אשמח לדעת מה יותר מומלץ לה? התכשירים השונים שניסתה עשו לה כאבי שרירים לכן נמנעה מלקחת אותם. תוזה וגמר חתימה טובה

שלום, המטרה של נטילת תרופות המורידות את רמות הכולסטרול הכללי וה- LDL היא הפחתת תמותה מאירועים הקשורים במחלות לב ועורקים. התרופות היעילות ביותר למטרה זו הן הסטטינים. במקרה ולא ניתן ליטול אותם בגלל תופעת לוואי ישנן חלופות תרופתיות אחרות (למשל ניאצין, אזתימיב (אזתרול) ועוד). תכשירים טבעיים לא נבדקו ביחס להפחתת סיכון לאירועים לבבים ולכן קשה להגיד מה ביניהם טוב יותר. האם ניסיתם לפנות לקרדיולוג שיעריך את המצב וימליץ על טיפול מתאים? בברכה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי