מינון אמוקסיצילין לתינוק בן שנה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

02/10/2014 | 22:11 | מאת: אמא

שלום רב, לפני 6 ימים ילדי סבל משיעול חזק במהלך הלילה ולמחרת נבדק עי רופא ילדים שקבע שישנם צפצופים בריאות והמליץ על אינהלציה (ונטולין סטרואידים). בני מתפרע מאוד בזמן נסיונות לבצע אינהלציה וצריך להחזיקו בחוזקה והוא מתחיל לבכות בהיסטריה ונאבק והופך את כל התהליך לבלתי אפשרי ולכן הרופא המליץ על שימוש במשאף עם ספייסר (סלבוטמול פליקסוטייד) והוא מטופל כך מזה 5 ימים. לפני שלושה ימים בני קיבל את החיסון של גיל שנה (הסברתי לאחות את מצבו ובנוסף שהיה לו חום למשך 3 ימים בשבוע הקודם והיא אמרה שזה לא מזיק). מיום קבלת החיסון בני סובל מחום והעלייה היא מהירה מאוד (אני מתעוררת כל שעה כדי לבדוק את החום ואתמול התעוררתי ונחרדתי לגלות חום של 41 מעלות) אני נותנת לו נובימול ואדוויל במקרה הצורך (לפי המינון המותר כמובן). היום ביקרנו אצל הרופא שוב וקיבלנו מרשם לאמוקסיצילין (עדיין יש צפצופים בריאות). לי יש רגישות לפניצילין המתבטאת בפריחה ולכן הרופא אמר שיש לתת מנה אחת ולהמתין 24 שעות ולבדוק האם יש תופעות לוואי. המינון: אמוקסיצילין 250 מג, תרחיף פורטה 5 מל פעמיים ביום למשך שבוע. למקרה שיופיעו תופעות לוואי נתן מרשם נוסף: אזניל 200 מג, 1.25 מל פעם ביום, למשך 5 ימים. הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בין התרופות ואיזו מהן יעילה יותר ומומלצת למקרה שלנו (תינוק בן שנה, בריא בדכ) והאם המינונים נכונים? (אני לא רופאה אך רגילה לכך שאנטיביוקה ממשפחת הפניצילין נתנת במנות של 3 פעמים ביום = כל 8 שעות. תודה רבה!!

שלום, א- מינונים בילדים נקבעים לפי משקלמה משקל התינוק? ב- אמוקסיצילין ניתן גם במרווחים של 12 שעות במחלות מסוימות. ג- ישנם הרבה הבדלים בין שתי תרופות אלו. אמוקסיצילין היא תרופה "ותיקה" ונסבלת היטב. אזניל מפונה מהגוף באופן מאד אטי ולכן משך הטיפול קצר ולוקחים פעם ביום. במקרה הזה עדיף להתחיל עם אמוקסיצילין ורק אם אי אפשר אז משתמשים באזניל (גם מהסיבה של לא לפתח עמידות לאנטיביוטיקה שהיא יחסית חדשה יותר) בהצלחה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי