תחליף ל-PRYSOLINE

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

29/09/2014 | 16:28 | מאת: מיכאל

אני סובל כבר מספר רב של שנים מרעד אסנציאלי בשתי הידיים ונוטל פריזולין המשפר את המצב. לאחרונה נעלמה התרופה מן השוק ובלעדיה הרעד מפריע לי אפילו באכילה. האם ישנה תרופה אחרת שתשמש תחליף נגד הרעד עד לחידוש האספקה של הפריזולין? בתודה מיכאל

שלום, ישנן מספר אופציות, אך ההחלטה על מתאים ביותר בשבילך תלויה במחלות רקע אחרות (אם קיימות) ובהאם אתה נוטל תרופות אחרות ובגורמים אחרים. האופציות הן: תרופות ממשפחת חסמי ביטא - למשל פרופראנולול (שם מסחרי : פרולול או דרלין ועוד) גאבאפנטין תרופות ממשפחת הנזודיאזפינים- למשל אלפראזולאם ישנן גם אופציות נוספות אך בלי הוכחות מספיק טובות ליעילות וישנן תרופות יעילות אך עם היארעות מוגברת של תופעות לוואי. המחסור בפריזולין צפוי להסתיים תוך חודש בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי