ריטלין וכדורי שינה סליפ אייד

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

27/09/2014 | 23:19 | מאת: דנה

היי אני לוקחת באופן קבוע בבוקר ריטלין 10 מ"ג ובערב סליפ אייד, היום הרוקחת הלחיצה אותי ואמרה שלקחת את שלקחת את שני הכדורים הללו מסוכן. האם היא צודקת? תודה דנה

שלום, א- הייתי ממליץ לך לשאול את הרוקחת עצמה למה היא חושבת שאין ליטול את שני הכדורים האלה במקביל. ייתכן והיתה אי הבנה וייתכן שיש לה סיבה שאולי לא חשבתי עליה ב- סליפ אייד (מכיל את החומר הפעיל דוקסילאמין) וריטלין (מתילפנידאט). בדקתי את החומרים הפעילים האלה בשני מאגרי מידע מהימנים ולא נמצאה תגובה ביניהם. ג- בעיה אפשרית היא אם נטילת הסליפ אייד בלילה גורמת לך לטשטוש בבוקר ואז זה עלול להחמיר את הקושי בריכוז. אם את לא מרגישה שכדורי סליפ אייד גורמים לך להיות מטושטשת ביום למחרת אין מניעה מנטילת שתי התרופות במקביל.

20/07/2017 | 09:21 | מאת: חן

התחלתי לקחת את התרופה סליפ אייד לפני בחינות והתחלתי להרגיש טיפה מטושטש בבקרים. רציתי לשאול אם המקור של נושא זה הוא חלק מהתופעות לוואי של התרופה. שנית, האם יש לך פתרון לתרופה אחרת שתסייע לי להרדמות לפני בחינה אם אלה התופעות של הסליפ אייד כי בסך הכל בכל נושא השינה התרופה עוזרת לי להירדם בלילה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי