איך מפסיקים LOSEC ?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

29/09/2014 | 16:04 | מאת: ע.

בביקור אצל רופאת אף, אוזן וגרון עקב צרידות וחולשת קול נרשם לי לקחת יום - יום כמוסה אחת של 20 מ"ג LOSEC כיוון שהרופאה זיהתה סימני דלקת בגרון. אני לא חשתי בדלקת או בצרבת. בביקור חוזר אחרי כמה חדשים הרופאה הורתה ל להפסיק את התרופה לאלתר. לאחר ההפסקה החל ריפלוקס עם צרבות בלתי נסבלות. איך מפסיקים את התרופה כך שימנעו התופעות הללו? בתודה

שלום, לאחר שימוש ממושך באומפרזול (החומר הפעיל בלוסק) שזה אומר שימוש של מסםר חודשים תיתכן תגובה של הפרשת יתר של חומצה עם ההפסקה הפתאומית של התרופה. תופעה זו אינה מובנת באופן מלא. אין דרך אחת להפסקה הדרגתית שנחשבת לדרך הטובה ביותר. אך מקובל להפסיק באופן הדרגתיבאמצעות הפחתה ב 50% כל שבוע. במקרה שלך להוריד ללוסק 10 מ"ג במשך שבוע ואז להפסיק. במקרה וגם זה לא עוזר ניתן בתקופת ההורדה ההדרגתית לשלב תרופה אחרת המפחיתה הפרשה חומצה בקיבה (למשל: רניטידן (זנידקס), פאמוטידין (גסטרו)). בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי