התרופה מירו

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

27/09/2014 | 13:25 | מאת: אורית

פסיכיאטר רשם לי תרופה זו ואני מתלבטת רבות אם לקחת אותה. זו פעם ראשונה שאני בכלל מקבלת מרשם לתרופה פסיכיאטרית וגם אני בת 70 פלוס. האם זו תרופה נפוצה? האם היא נחשבת חזקה וממכרת? האם תופעות הלוואי שלה חמורות במיוחד? בתודה

שלום. 1- כן תרופה זו נפוצה ומשמשת לטיפול בדיכאון במינון 15-45 מג ביום לפני שינה.2- התרופה אינה גורמת להתמכרות . אסור להפסיק את הטיפול בבת אחת אלא בהדרגה במשך ארבעה שבועות לפחות. 3- תופעות הלוואי החמורות הן: עלייה בתיאבון. עלייה במשקל. עלייה בלחץ דם ועלייה בקולסטרול ובשומנים הדם.ישנוניות וגם מחשבות אובדניות.יש להימנע משתיית אלכוהול שכן זה עלול להגביר את ההשפעה המרדימה של התרופה.אסור לנהוג כי התרופה גורמת לישנוניות.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי