Saccharomyces boulardii

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

29/09/2014 | 12:44 | מאת: יעל

שלום קראתי על כך שבזמן טיפול בונקומיצין לחיידק קלוסטרידיום מומלץ לשלב פרוביוטיקה מסוג "Saccharomyces boulardii". מה מיוחד בזה? האם במסגרת בית חולים נותנים טיפול בפרוביוטיקה? והיכן ניתן להשיג את זה בארץ? באם ישנן המלצות אחרות/נוספות, אשמח לדעת. תודה

שלום, אין הוכחות שטיפול בפרוביוטיקה יעיל בטיפול בקלוסטרידיום. המידע הקיים אינו חד משמעי ולכן עדיף, לדעתי, להתמקד בטיפול המוכח ולהקפיד לקחת את הטיפול במינון הנכון. המינון הנכון נקבע לפי חומרת המחלה. בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי