שאלה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

27/09/2014 | 12:06 | מאת: חיים

האם אפשר לקחת פראמין (לטיפול בבחילות והקאות) וגם BENEFIBER (סיבים תזונתיים) ביחד עם התרופות הבאות : viepax xr , seroquel , lamictal , miro , clonex , בונדורמין , פנרגאן , מודאל , omepradex , spasmalgin , קלמנרבין , רוזובסטטין , לקחת אותם ביחד ?

השימוש בפראמין אינו מומלץ עם התרופות הבאות: מודאל, פנרגאן ןסירוקויל. התרופות הרשומות כאן צריכות להיבדק ע"י פסיכיאטר ולקבוע האם כל התרופות נחוצות למטופל או שישנן כפילויות. אם המטופל מקבל את כל התרופות האלה נטילת פראמין תעלה את סיכון לתופעות לוואי. חשוב גם לבדוק האם הבחילות נגרמו ע"י הטיפול התרופתי ולנסות לשנות את הטיפול כדי להפחית את התרחשות הבחילות. כדי להימנע מהשפעת סיבים על ספיגת תרופות ניתן ליטול תרופות שעה לפני הסיבים או שעתיים אחרי הסיבים. בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי